3D Printen

Werkwijze

 

  1. Stuur jouw 3D model op als .STL of .STEP en vraag een vrijblijvende offerte aan.
  2. Wij reageren binnen een dag met vragen over de materiaal eisen, de kleur en het aantal stuks.
  3. Er wordt een vrijblijvende offerte gemaakt aan de hand van deze gegevens.
  4. Nadat er goede afspraken zijn gemaakt, gaan wij gelijk aan de slag en komt het product zo snel mogelijk jouw kant op.
  5. Na het versturen van het product krijg je de factuur via de mail toegestuurd. Deze dient binnen 14 werkdagen betaald te worden.
  6. Win-win! Jouw idee in 3D en wij met plezier aan het werk.
2- 3 KWALITEIT

Kwaliteit

0.1mm
Bij een presentatiemodel of een product met een nauwe passing wordt er gekozen om te printen met 0.1mm. Door de dunne laagopbouw ziet het model er strak uit en voor passingen heeft het hierdoor een lagere tolerantie. Het printen met 0.1mm geeft een product een excellente kwaliteit.

0.2mm
Het printen met 0.2mm per laag is perfect voor snelle opdrachten. Het product is hierdoor namelijk twee keer zo snel klaar als bij 0.1mm, dit zie je ook terug in de prijs. Het printen met 0.2mm geeft het product een hoge kwaliteit.

2 - 1 PRINTER

Printers

3D4U beschikt over meerdere Prusa 3D printers. Het printbereik van deze printers is niet erg groot, maar het kan groter. Voor grotere producten is er altijd een andere oplossing op maat. De printkwaliteit gaat tot 0.1mm nauwkeurig. De materialen die het meest gebruikt worden zijn PLA en PETG.

2 - 2 MATERIAAL

Materiaal

PLA
Sterkste punten: Voordelig & milieuvriendelijk
PLA is het meest duurzame en gebruiksvriendelijke materiaal om mee te 3D printen. Het is beter voor het milieu en biologisch afbreekbaar. Om deze redenen wordt er voornamelijk gekozen om te printen met PLA. De producten die van PLA gemaakt worden zijn alleen geschikt voor binnen.

PETG
Sterkste punten: Hittebestendig & waterafstotend
PETG is een sterk en licht flexibel materiaal die waterafstotend is, daarnaast kan het ook goed tegen hitte. PETG wordt voornamelijk gebruikt voor industriële doeleinden. Daarnaast is PETG volledig recyclebaar.